preskoči na sadržaj

Prirodoslovno-grafička škola Zadar

Login
Tražilica
Kemijski laboratorij

         

Terenska nastava

 

 

Zelene ulice našeg grada

Forenzična ispitivanja

Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 5. 2013.

Ukupno: 2480999
Ovaj mjesec: 706
Ovaj tjedan: 181
Danas: 5
oglasna ploča
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ORGANIZACIJA NASTAVE NA POČETKU NOVE ŠKOLSKE GODINE
Autor: Tomislav Grbin, 4. 9. 2020.

Škola je izabrala model "B" što podrazumjeva nastavu dijelom u školi, dijelom na daljinu. Razredi se dijele u dvije skupine. Polovica razreda je u školi a druga polovica je kod kuće. Nastava se odvija u turnusima u režimu 3+2/2+3 dana. Prvi dan, učenici se primaju u školu po rasporedu i razrednici dijele razrede u dvije grupe, što naravno nije potrebno kod DE razreda jer su oni već podijeljeni na Medijskog tehničara i Web dizajnera. Već u utorak u školu će doći prva polovica razreda i slušati nastavu normalno po rasporedu. U srijedu također. U četvrtak i petak doći će druga polovica razreda. Prvi i treći razredi u jutarnjoj smjeni a drugi i četvrti u poslijepodnevnoj smjeni, po rasporedu. Sljedeći tjedan, druga grupa koja je bila na nastavi četvrtak i petak, sad nastavlja u ponedjeljak, utorak i srijedu. Prva nastavlja u četvrtak i petak i onda ona nastavlja i u ponedjeljak, utorak i srijedu. I tako dalje, naizmjenično. Stručni predmeti za DE razred se odvijaju normalno kao i u vremenima prije krize dok se za opće predmete koje slušaju zajedno, dijele na D i E grupu. To vrijedi i za praktičnu nastavu razreda C i  predmete vezane za laboratorij A i B razreda.

Nastava se izvodi bez nošenja maski jer polovica razreda osigurava potrebnu distancu između učenika. Malo učenika osigurava i kvalitetniju nastavu jer se nastavnik može više posvetiti svakom učeniku i može usvajati više gradiva. Slobodno vrijeme učenika, kad učenik nije na nastavi, nastavnik mora planirati tako da daje zadatke koje će učenik sam izvršavati kod kuće bilo u obliku domaćeg rada ili na bilo koji drugi način rada na daljinu.

Nošenje maski je obvezno tijekom ulaska i izlaska iz škole, na školskom hodniku i u sanitarnim prostorijama. Sanitarne prostorije učenici koriste tijekom nastavnog sata, naravno, uz dopuštenje nastavnika kako bi se izbjeglo okupljanje.

Okupljanja ne smije biti ni prilikom ulaska u zgradu, treba poštivati pravilo razmaka od 2 metra između učenika.
Učenici koji dolaze na praktičnu nastavu u grafičku radionicu ulaze na južna vrata zgrade. Učenici koji odlaze na lijevo krilo hodnika (učionice 3,4,5,6 i ostalo) ulaze na srednja vrata hodnika a oni koji idu u desno krilo (učionice 1, 2 i laboratoriji) ulaze na desna vrata, pokraj lifta.

Nastavni sat traje 40 minuta. Između satova je mali odmor od 5 minuta, a veliki odmor traje 15 minuta i počinje nakon drugog sata u 9 i 25. Veliki odmor će dvije škole u zgradi imati nakon drugog a dvije nakon trećeg sata.
Učenici nakon ulaska u hodnik škole moraju dezinficirati ruke i staviti maske.
Nastava se izvodi u blok satima i učenici su uglavnom u istim razredima.






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju