preskoči na sadržaj

Prirodoslovno-grafička škola Zadar

Login
Kemijski laboratorij

         

Terenska nastava

 

 

Zelene ulice našeg grada

Forenzična ispitivanja

Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 5. 2013.

Ukupno: 2481494
Ovaj mjesec: 1201
Ovaj tjedan: 196
Danas: 2
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan biološke raznolikosti - 22. svibnja
Autor: Jelena Barbarić Gaćina, 13. 6. 2022.

GLOBE ekipa Dan biološke raznolikost 22. svibnja obilježila je posjetom Prirodoslovnom odjelu Narodnog muzeja Zadar. Obišli su izložbu pod nazivom „Mahovine” u čijem postavljanju su sudjelovali i učenici naše škole.


GLOBE ekipa Dan biološke raznolikost 22. svibnja obilježila je posjetom Prirodoslovnom odjelu Narodnog muzeja Zadar. Obišli su izložbu pod nazivom „Mahovine” u čijem postavljanju su sudjelovali i učenici naše škole. Učenici su upoznati s nekim manje poznatim činjenicama o mahovinama: od 800 vrsta mahovina u Hrvatskoj samo jedna ima narodno ime, mahovine se sve više istražuju u medicini, dok su se u prošlosti koristile za zavoje ili kao izolacija prilikom premještanja staklenih ili lomljivih predmeta. Ovim posjetom učenici su spoznali bogatstvo i raznolikost mahovina na području Hrvatske, osvijestili potrebu očuvanja bioraznolikosti i uočili važnost i uloge mahovina u prirodi.

 

Nakon povratka u školu, kako bi što više učenika osvijestilo potrebu očuvanja biološke raznolikosti, izrađeni su plakati koji su postavljeni u holu škole.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju